image
 |  2 6 Квітня 2018 | 15:50

Екс-розвідник РФ Скрипаль вийшов із критичного стану, — лікарі

Колишній російський розвідник Сергій Скрипаль, якого отруїли  речовиною нервово-паралітичної дії на початку березня у Британії, вийшов з критичного стану.
Про це 06 квітня 2018 року повідомляє сайт «Громадське».
Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву лікарні Солсбері.
Медики повідомили, що Скрипаль добре реагує на лікування і його стан «швидко поліпшується».
Доктор Крістін Бланшард, головна лікарка лікарні Солсбері, нагадала, що стан доньки Скрипаля — Юлії — значно покращився минулого тижня.
Вона додала, що поки зарано говорити про те, щоб доньку Скрипаля виписали з лікарні.
28 березня поліція Британії повідомила, що екс-розвідника Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в його будинку.
Нагадаємо, 29 березня донька екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля Юлія у лікарні Британії прийшла до тями та заговорила.
5 квітня  Юлія Скрипаль зробила першу офіційну заяву після того, як вийшла з коми, через ймовірне отруєння.
66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня. З ним була його донька. Британська розвідка вважає Росію причетною до отруєння Скрипаля.
Полковника військової розвідки РФ на пенсії Сергія Скрипаля у 2006 році засудили до 13 років ув'язнення за шпигунство на користь Британії. Його визнали винним у передачі Секретній розвідці Британії свідчень російських агентів, які працювали під прикриттям в ЄС.
Екс-розвідника звільнили в межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка. Водночас зі США вислали 10 звинувачених у шпигунстві на користь РФ громадян, серед яких була Анна Чапман. Незабаром Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити