image
 |  0 19 Червня 2018 | 14:45

На Волині хочуть перейменувати ще одне місто (ВІДЕО)

Володимир-Волинський чи Володимир? У місті вкотре спалахнула дискусія про перейменування міста.
Про це йдеться в сюжеті "12каналу".
Пропозицію відкинути частку "Волинський" від назви древнього міста днями озвучила молодіжна рада при міському виконавчому комітеті. Активісти вкотре нагадали: назву Володимир-ВОЛИНСЬКИЙ місто отримало наприкінці 18 століття під час приєднання до Росії. Міський голова Петро Саганюк каже, що до перейменування ставиться позитивно.
У мерії кажуть, що остаточне рішення про перейменування приймуть тільки після того, як переконаються, що більшість мешканців міста - не проти. Для того можуть провести громадські слухання, або навіть загальноміський референдум.
20 років тому таке опитування вже проводили. У ньому взяли участь більше 21-ї тисячі володимирчан. З них майже трохи менше половини проголосували - за перейменування, але одинадцять з половиною тисяч містян - не захотіли змінювати назву.
Коли у місті знову заговорили про перейменування, у місцевій фейсбук-спільноті повели опитування. "Чи підтримуєте ви ідею повернути місту історичну назву?"
Думки розділилися. 54 % опитаних підримали ідею перейменування. 40 відсотків заявили, що “категорчино проти”. 6 % учасників опитування сказали, що їм – все одно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити