image
 |  7 18 Липня 2018 | 18:20

«Чужих дітей не буває»: у луцькому зоопарку єнотиха прихистила двох малюків

У Луцькому зоопарку єнотиха народила троє малюків та прихистила ще двох, яких мама покинула напризволяще.
Відповідний допис опублікували у спільноті Луцький зоопарк соціальної мережі Facebook.
        
       
«У них направду все – як у нас. Вони народжуються з характерами. Одні живуть, даруючи любов та добро. Інші – так, аби день минув і був шлунок набитий. Хтось – для себе, а хтось – для інших. І сьогодні розповімо вам нашу історію за давнім, як наш світ, сюжетом – мати і мачуха.
Цьогоріч народженням потомства колектив Луцького зоопарку потішила не одна пара. Проте якщо одні тварини одразу ж демонстрували неабиякі батьківські інстинкти, інші, як і в людському житті, ніяк не реагували на своє ж потомство. Про носуху Джоніка та тигричку Трішу тут уже писали. А нині – ще одна щемна до сліз реальність.

Двійко новонароджених єнотів рано-вранці, щойно почавши обхід території, працівники комунального підприємства забрали від їхньої мами вже аж холодними. Батьківський інстинкт із появою малят у самички не прокинувся. Тож ситуація була без варіантів – їх взялися відігрівати-відгодовувати ті, кого вже по праву можна називати почесними «тваринячими мамами». Раз по раз у розмовах зринало, ЯК???? працівницям впоратися із цими усіма охочими до життя, але залишеними напризволяще беззахисними лялюсиками.
У боротьбі за життя цих новонароджених минуло два дні. А на третій порадувала трійнею ще одна самичка єнота. І те, як вона за ними доглядала, викликало лишень щире замилування. Тож, порадившись, співробітники зоопарку прийняли відчайдушне рішення – спробувати забезпечити малятам природне вигодовування і маму однієї з ними крові.
Словами не передати тієї радості, яку всі відчули, коли єнотиха не відкинула малят, які виявилися не потрібними власній мамі. Прийняла, обігріла, нагодувала, не роблячи жодної різниці між своїми і прийомними.
Так вони живуть вже майже три місяці. В одному вольєрі – щаслива турботлива мама п’яти милотних хорошиків. В іншому – самичка, якій виявилися не потрібними її ж діти. І як добре, що і в тваринному світі чужих дітей не буває, а мачуха іноді краща, ніж мама», - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити