image
 |  2 20 Липня 2018 | 18:04

На Любомльщині будівництво школи затягнулось на роки через відсутність коштів

У селі Головно на Любомльщині будівництво навчального закладу затягнулось на роки. Капсулу під початок робіт заклали ще у 2012-му. 
Тоді ж збудували лише частину фундаменту, - йдеться у сюжеті 12 каналу.
До нині тут нічого не змінилося.Будувати почали, маючи один мільйон гривень. На цьому, каже сільський голова Микола Демидюк, фінансування закінчилось.
Загальна вартість проетку закладу - більше 90 мільйонів гривень. Цьогоріч з Державного фонду регіонального розвитку на школу передбачили 9 мільйонів гривень. Ще один мільйон надасть місцевий бюджет. Ці гроші дозволять продовжити будівництво. Два поверхи та чотири корпуса - це те, що запланували. Має бути два спортзала та футбольні поля. Школа вміщатиме 600 учнів та зможе приймати дітей з сусідніх сіл.
"Ми були б дуже раді, якби це так відбулося. Хоча на сьогоднішній день кошторисна вартість школи - 94 мільйони. Це досить немаленька цифра. Про місцевий бюджет і обласний я взагалі мовчу. Без державного бюджету взагалі нічого не може відбутися. При допомозі тільки цього бюджету можна закрити цей об'єкт", - говорить Микола Демидюк.
У перспективі школа мала почати функціонувати у 2020-му році. Однак, через відсутність фінансування її будівництво зупинилось. Сільська влада запевняє, що за реальних умов школу можуть добудувати за п'ять - шість років. Хоч грошей недостатньо, від задуму сільський голова відмовлятися все одно не збирається.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити