image
 |  7 1 Серпня 2018 | 06:38

Великий миритель Московського патріархату і Української церкви мені тепер руки не подає, – Дмитро Себій про мера Володимира

Активіст, борець за незалежність України Дмитро Себій, який на урочистостях у Володимирі-Волинському прочитав вірш Тараса Шевченка, слова якого змусили прихожан та священиків церкви Московського патріархату залишити захід, переконує, що мер Володимира-Волинського Петро Саганюк після цього випадку навіть не подає йому руки, аби привітатися. 
Про це Дмитро Себій розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.
За словами Дмитра Себія, Петро Саганюк, звинуватив його у тому, що, мовляв, віршем Шевченка зіпсував свято і примирення Московського і Київського патріархатів.
«Великий миритель Московського патріархату і Української церкви Саганюк мені тепер руки не подає, бо я йому свято зіпсував», - каже Себій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через правдиве слово Шевченка московські попи та парафіяни покинули урочистості у Володимирі (ВІДЕО)
На переконання Себія, у 2014 році під час Революції гідності Петро Саганюк робив перед громадою заяву, у якій запевняв, що для нього головна цінність – суверенна і соборна Україна, в якій джерелом влади є народ. Тож він підкорятиметься лише волі народу, волі володимир-волинської громади.
Тепер же, впевнений Дмитро Себій, відбувається певна переорієнтація, зміна курсу в діяльності Петра Саганюка і те, що він не підтримав декламатора вірша Шевченка, якого вже встигли підтримати мільйони українців у мережі Інтернет, а також у реальному житті, – наочний цьому приклад.
Тож Дмитро Себій, а також люди, які його підтримують, написали очільникові Володимира-Волинського офіційну заяву, у якій вимагають від Саганюка пояснити ситуацію та своє до неї ставлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони зомбовані», – декламатор вірша Шевченка у Володимирі про прихожан УПЦ МП
«Московські попи не витримали тих слів і повтікали. Ви, Петре Даниловичу, маєте претензії до Дмитра Себія, що він змарнував свято, яке так добре йшло. Але там були лише слова пророка Шевченка… За рівнем освіти і інтелекту Ви мали б ці слова Шевченка знати. Не треба дорікати ніякою політикою. Політика – у ваших діях і словах, а в Шевченка – правда… Те, що від відбулося в Володимирі-Волинському, набуло розголосу і вийшло навіть за межі України, і мільйони українців побачили це і підтримали мене. То невже мільйони українців дурні, а ви в міській раді «мудрагелі»?», - йдеться у заяві Дмитра Себія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Той, хто Кобзарем прогнав служителів «русского міра» у Володимирі, вимагає від мера пояснити: з ким він?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити