image
 |  0 6 Вересня 2018 | 07:57

Європа визнала жахливими українські в'язниці

Комітет Ради Європи закликає українську владу невідкладно вжити заходів, щоб подолати жахливу ситуацію у в'язницях.
Про це йдеться у цьогорічному звіті Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, - пише BBC news Україна.
Документ підготували за підсумками візиту місії комітету, який відбувся у грудні 2017-го.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала ініціатором створення міждержавної контактної групи для боротьби зі злодіями в законі

Там зазначають, що більшість відвіданих установ позбавлення волі вразили "поганими, а часом навіть жахливими умовами". Особливо у Києві та Львові.
"Ситуація в київському СІЗО погіршилася від часу попереднього візиту 2016-го. Адже зараз воно переповнене, а умови тут можна розцінювати, як нелюдські та принизливі", - йдеться у звіті.

Майже у всіх відвіданих тюрмах досі є насильство між ув'язненими, додають у комітеті. На думку місії, це може бути результатом дуже малої кількості працівників в'язниць. Тож у комітеті закликають збільшити чисельність персоналу, забезпечити якісну підготовку, покращити умови праці та збільшити зарплати, щоб знизити рівень корупції.
Також у комітеті розкритикували рівень медичних послуг у таких установах. Місія поскаржилась на брак конфіденційності, погані та часом "негігієнічні" умови лікування.
Проте в комітеті відзначили і деякі покращення. Зокрема, згідно зі звітом, стало менше жорстокого поводження щодо затриманих з боку правоохоронців, хоча скарги на таке досі надходять. У психіатричних і соціальних закладах делегація не виявила "правдоподібних свідчень жорстокого поводження", але були скарги "на словесні приниження".
У комітеті закликали владу вдосконалити загалом систему опіки в установах психіатричної та соцдопомоги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити