image
 |  0 26 Вересня 2018 | 11:06

До половини територіальних громад на Волині є неспроможними

До половини створених на Волині об'єднаних територіальних громад чи тих, які перебувають на етапі формування, є неспроможними і в майбутньому можливе їх укрупнення.
Про це під час сесії Волинської облради заявив очільник Волинської ОДА Олександр Савченко.
"Сьогодні дуже складно наповнити бюджет області. Депутатські запити не дадуть фінансів. Потрібно працювати над цим", - зауважив у виступі голова ОДА.

Також Олександр Савченко доволі критично висловився щодо процесу створення ОТГ, які не враховують власну фінансову спроможність.
"Можу сказати таке, що 40% ОТГ на Волині сьогодні є неспроможними. У них витрати на управлінський апарат складають від 40 до 80%. Навіщо створювати таку громаду, в якій левова частина доходів йде на утримання апарату чиновників. А де розвиток? Тому не виключено, що територіальні громади будуть укрупнюватися. Мені ще жоден голова отг не пояснив як буде утримувати школу. Хоча саме на ОТГ покладається ця функція", - зауважив голова Волинської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада не підтримала призначення Касарди директором «Проліску» 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити