image
 |  0 28 Вересня 2018 | 18:08

На Волині зафіксували нові спалахи кору (ВІДЕО)


На Волині зареєстрували нові випадки захворювання на кір.
Понад 1300 спалахів кору на Волині виявили від початку року, - йдеться у сюжеті "12 каналу".
Лікарі кажуть, що осередків поменшало, однак, є райони де проблема загострюється. Значне погіршення за вересень зафіксували у Горохівському та Луцькому районах. Де по 20 та 17 хворих відповідно. Ще 14 заражених - у Нововолинську.
Медики розповідають, що з усіх категорій, найбільш уражена - діти до дев'яти років.
"Реєструються як сімейні вогнища, так і захворювання в організованих колективах. Тобто в школах, дошкільних закладах,і відповідно, це несе дуже великий ризик поширення цього захворювання. Якщо не щеплені діти." - розповідає директорка Волинського лабораторного центру Наталія Янко.

Вакцинацію від кору дітям проводять в однорічному та шестирічному віці. Станом на вересень, не отримали вікові щеплення в минулі роки 9 тисяч дітей. Тому, лікарі наголошують - це для них великий ризик захворіти.
"Оскільки на кінець року, має бути охоплено за стандартами Всесвітньої організації охорони здоров'я, 95 - 98% населення. Тоді припиняється епідемія, того чи іншого захворювання. Це інфекції, які керуються лише засобами імуно-профілактики." - додає Наталія Янко.

У випадку, якщо інфекція уже оселилась, потрібно одразу звернутись до лікаря. Щоб уникнути ускладнень хвороби. Адже від ускладнень внаслідок кору впродовж 2018-го в Україні уже померли тринадцять людей.
До приходу фахівця необхідно обмежити контакт хворого з іншими людьми. Повідомити лікаря про всі контакти пацієнта за останні 20 днів. Також варто частіше мити руки з милом, при чханні використовувати носову хустинку. Провітрювати кімнату, де знаходиться заражений й регулярно проводити вологе прибирання.
Нині, найдієвішим засобом від кору - лишається щеплення.






Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити