image
 |  5 29 Вересня 2018 | 15:53

Україна скоро отримає Автокефалію, тому що це - її право, - Вселенський Патріарх

Зараз Вселенський Патріарх зробив заяву, в якій зазначається позиція як його так і Константинополя: «Україна скоро отримає Автокефалію, тому що це її право». Також зазначив, що вони не бояться погроз і Україна отримає Томос.
Про це повідомляє INFOFAKT
На тлі тих заяв, що у РФ взагалі немає Томосу, що в Україну вже прибули екзархи, я взагалі немаю сумніву, що в найближчій час ми отримаємо свою незалежну Помісну Церкву! Це історичний процес і я дуже радий, що ми в ньому беремо участь! Не тільки словами а й справами!
Сьогодні, 23 вересня, патріарх Варфоломій, звершуючи Божественну літургію в Церкві св.Фоки в Стамбулі, проголосив, що відправив повідомлення усім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, тому що це її право повідомляє Cerkvarium.
У присутності представника Чеської православної церкви Вселенський патріарх сказав: «Церква Чехії та Словаччини — новітніша з Автокефальних церков, яку Вселенський Патріархат проголосив автокефальною у 1998 році.
Зараз настала черга України, яка отримає статус автокефалії, який, я сподіваюсь, надовго, незважаючи на існуючі реакції, і це буде тому, що це її право.
Це її право на отримання статусу автокефалії, а з іншого боку, це право, та дійсно виключне право, нашого Вселенського патріархату надавати автокефалію усім новим православним церквам, починаючи з Росії в 16 столітті, і чеської та словацької, як я сказав раніше. Ми не боїмося погроз.
Як недавно я казав в одній промові, Вселенський патріархат ані погрожує, ані перебуває під загрозою, але невпинно прогресує у виконанні священних апостольських правил та у виконанні та дотриманні привілеїв, які встановлено правилами Вселенських Соборів.
Ці правила Вселенських Соборів і привілеї, надані цими Соборами найпершій Церкві Константинополя, ми не залишаємо їх.
Ми поважаємо їх, ми зберігаємо їх, і ми також будемо їх реалізовувати у випадку України та інших країн».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополиту РПЦ дісталося на горіхи від Вселенського патріарха

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити