image
 |  0 2 Жовтня 2018 | 10:15

У Луцьку виділять майже півгектара для будівництва релігійних споруд

У Луцьку планують виділити 42 сотки землі УПЦ КП для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних споруд.
Про це йде мова у проекті рішення міської ради "Про надання релігійній організації «Релігійна громада введення у храм Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату м. Луцька» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на вул. Конякіна.
Зазначимо, що у серпні виконком Луцької міськради скоригував проект детального плану території 40-Ж-2 кварталу. Це дозволило змінити цільове призначення землі.
Раніше на місці зазначеної ділянки мав споруджуватися дитсадок. Однак, депутати вирішили, що площа для цього замала. Тоді виникла ідея побудувати так звану "дитячу церкву". Частина громади виступила проти будівництва чергової релігійної споруди у місті, проте дієво донести свою позицію не змогла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку водій вигнав дитину з маршрутки через надірвану купюру

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити