image
 |  2 11 Жовтня 2018 | 07:47

УПЦ КП спростувала фейк про «відкладення Томосу»

Священний синод Вселенського патріархату у четвер продовжить обговорення питання щодо надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. 


Про це заявив у Facebook речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ з посиланням на Австрійського митрополита Арсенія про нібито перенесення питання автокефалії.
Як пояснив архієпископ УПЦ КП, ці ЗМІ повідомили, що Австрійський митрополит нібито сказав про "відкладення питання" ще до того, як Синод почав розгляд української теми.
"Бо його спитали зранку (10 жовтня - ред.), до доповіді екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми (яке продовжиться ще й 11-го жовтня)", - зазначив Зоря.

Тому, за його словами, "митрополит ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито «відклали»".
Але, як додав Зоря, "комусь не терпиться терміново зробити «першу шпальту з сенсаційним заголовком»".
Як повідомлялося, Верховна Рада України 19 квітня підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію. Цю ідею також підтримало і керівництво Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).
Читайте також: Там, де «народжувалось» мудре слово волинського письменника (ФОТО)
У рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами у Києві архієпископа Даниїла Памфилійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.
Свій звіт за результатами перебування у Києві екзархи представлять Синоду Вселенського патріархату, який триватиме до 11 жовтня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити