image
 |  0 12 Жовтня 2018 | 12:05

У Луцьку можуть назвати вулицю на честь Левка Лук’яненка

У Луцьку може з’явитися вулиця на честь сотника УПА Левка Лук’яненка.
Про це «ВолиньUA» стало відомо під час комісії з питань впорядкування назв вулиць.
Звернення щодо цього питання сформували під час віче, приуроченого до 90-річчя з дня народження Левка Лук’яненка, яке відбулося у Луцьку.
Левко Лук’яненко був двічі заарештований радянською владою, Потім брав участь у виборах президента України у 1991 році. Також він є автором тексту «Акту про проголошення незалежності України».
Читайте також: Останнє інтерв’ю Левка Лук’яненка
Тому, як повідомив голова комісії депутат Микола Федік, одну з центральних вулиць міста просять назвати на його честь.
Представниця Інституту національної пам'яті Леся Бондарук висловила думку, що таку вулицю доцільніше шукати у спальних районах міста, де проживає більше населення. На її думку, імена на кшталт Левка Лук’яненка варто поширювати в пам’яті якомога більшої кількості лучан. Наразі у Луцьку шукатимуть вулицю, яка підходить для перейменування, і винесуть це питання на громадське обговорення.
Комісія доручила робочій групі підготувати перелік вулиць міста, які носять назви російських діячів, з метою подальшого перейменування вулиць у місті Луцьку.
Читайте також: У Луцьку планують перейменувати вулицю Потапова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити