image
 |  0 18 Жовтня 2018 | 10:56

ВРУ ухвалила закон про криміналізацію незаконного перетину кордону

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект про криміналізацію незаконного перетину кордону.
Про це повідомляє ZIK
За проект закону № 7017 «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону» під час ранкового засідання ВРУ, яке транслює телеканал ZIK, проголосували 243 народні депутати.
Відповідно до законопроекту, ККУ доповнюється новою статтею 331 «Незаконне перетинання державного кордону» та передбачити кримінальну відповідальність за перетинання державного кордону України росіянами або іншими особами в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон України або в пунктах пропуску через кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.
Те ж діяння, вчинене повторно або групою осіб, передбачає позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років. Також передбачено кримінальну відповідальність за такі правопорушення із застосуванням зброї у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років.
Голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін наголосив, що законопроект розробили з метою захисту суверенітету України шляхом криміналізації незаконного перетину державного кордону представниками держави-агресора або іншими особами, що діють в інтересах держави-агресора та всупереч національним інтересам України.
Під час голосування у другому читанні законопроект підтримали 243 обранці.
Нагадаємо, 6 вересня народні депутати підтримали у першому читанні проект Закону про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону.
16 вересня Президент України Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу ZIK розповів, як Україна захищатиметься від втручання Росії у вибори.
https://www.youtube.com/watch?v=LkLmnzdUO24&feature=youtu.be
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі-Волинському «гуляють» сувенірні гроші

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити