image
 |  0 30 Жовтня 2018 | 09:46

Що «світить» АТОвцю за вбивство волинянки (ВІДЕО)

Атовцю, який зарізав співмешканку свого рідного брата обрали запобіжний захід – 30 діб тримання під вартою. Слідчий вимагав, аби чоловіка замкнули на 2 місяці, проте суд частково задовольнив клопотання.
Між тим адвокат підсудного Олександр Повх має намір подати апеляцію, аби чоловіка відпустили під домашній арешт. А також хоче добитися перекваліфікації статті 115 «навмисне вбивство» - у статтю 116 КПК – вбивство у стані афекту.
Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
Трагедія трапилася у Звірівському лісництві 27 жовтня близько одинадцятої години. Двоє братів та жінка відпочивали в альтанці в лісі. Відомо, що розпивали алкогольні напої. Під час такого відпочинку виник конфлікт. Один з чоловіків, який до слова, служив у зоні АТО вдарив ножем жінку в область шиї. Від отриманих ран вона померла на місці події.
Інший чоловік жив з загиблою у громадянському шлюбі. Зараз він перебуває у психіатричній лікарні.
А Олег, який і скоїв вбивство, у СІЗО. Сьогодні суддя ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щоправда суд був поблажливий і замість двох місяців під замком, як вимагав слідчий, постановив зачинити чоловіка лише на 30 діб.
На суд прийшов син обвинуваченого та дружина Олена. І адвокат, і дружина акцентують увагу на тому, що чоловік воював в АТО і у нього нестабільна психіка. Мовляв, загибла його довела.
Якщо за навмисне вбивство дають від 7 до 15 років, то за вбивство у стані афекту – максимум 5 років. Різниця суттєва. Загиблій було 43 роки. У неї залишилися дочка та син. Дочку визнано потерпілою у справі.
Адвоката підсудному надала держава. Олександр Повх відзначив, що клопотатиметься про те, щоб суд відпустив його підзахисного під домашній арешт.
«Звичайно, шкодую! Я навіть не зрозумів, як це сталося. Звичайно, шкодую», - повторює Олег.

https://www.youtube.com/watch?v=V4MwIyL_fSY
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити