image
 |  4 1 Листопада 2018 | 14:31

У Луцьку вдруге стартував відновлений «Оберіг» (ФОТО)

В обласному центрі Волині сьогодні, 1 листопада, вдруге стартував відновлений з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-2018».
Як зауважив під час прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю голова Оргкомітету дійства, перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик, ідея відновити «Оберіг» визрівала давно. Але довгий час на це не було політичної волі влади. І потрібно було, щоб знайшлася політична сила, яка би підштовхнула цей процес і взяла на себе відповідальність за відродження фестивалю. І такою силою виявилась «Свобода».

Олександр Пирожик наголосив, що відродження фестивалю організатори присвятили 100-річчю Української революції та новітнім героям - Небесній сотні, бійцям російсько-української війни. Пріоритети залишаються ті ж самі, тому, як і торік, виручені від концертів кошти будуть спрямовані на потреби бійців 14-ї ОМБр, що постійно дислокується у Володимирі-Волинському.
Заступник голови Оргкомітету, автор ідеї відновлення «Оберегу», депутат обласної ради Сергій Сівак (фракція ВО «Свобода») зауважив, що це - одна з причин, через яку пісенна програма фестивалю відкривається сьогодні о 18:00 виїзним концертом у Володимирі-Волинському. Інша - з-за поваги до одного з зачинателів «Оберегу», митця Сергія Шишкіна.

Зрештою, розширення географії концертів фестивалю зумовлене й потребою його подальшої популяризації. Тому інший виїзний концерт «Оберегу» відбудеться завтра, 2 листопада, в місті Ковелі.
Зі слів представників Волинського обласного науково-методичного центру культури Любові Рожнової, Ігоря Баранюка та Віталія Клімчука, фестивалю передувала клопітка рутинна робота з відбору та попереднього прослуховування потенційних конкурсантів. З тим, аби на конкурс потрапив уже «відсіяний», якісний продукт відповідного рівня.
В результаті до конкурсу допущені понад 40 учасників, хоча серед них є і гурти. Тобто, подано учасників більше. Тішить і географія учасників - практично вся Західна і Центральна Україна, виконавці з Дніпровщини, Донбасу та Запоріжжя.
Багато щирих і теплих слів на адресу організаторів прозвучало зі слів володаря Гран-прі минулорічного конкурсу, бійця батальйону імені Кульчицького Зиновія Медюха, а також гостя фестивалю і члена журі Володимира Смотрителя. На думку останнього, сьогодні в Україні навряд чи знайдеться ще один такий фестиваль, ідеологія якого була би настільки співзвучною з ідеологією українського націоналіста та боротьби української Нації. З його слів, із такими організаторами в «Оберегу» - велике майбутнє.
Своєю чергою, голова журі «Оберегу-2018» Роман Коляда заявив, що втішений установкою організаторів підтримувати якісний україномовний пісенний продукт. Він висловив сподівання, що після успішного «журіння» зможе сказати більше теплих слів під час підсумкової прес-конференції, запланованої в Луцьку 3 листопада о 12:00 годині.



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити