image
 |  0 4 Листопада 2018 | 15:45

Жити по-новому: За тиждень в Україні на 40% подорожчав основний овоч

Тепличні комбінати України продовжують активно підвищувати ціни на огірки.
Згідно з даними щоденного моніторингу проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», тільки з початку поточного тижня ця продукція на українському ринку подорожчала відразу на 40%.
Уже сьогодні господарствам вдається укладати угоди по 28-32 грн/кг (0,99-1,14 доларів за кг), тоді як ще в кінці попереднього робочого тижня ціни на тепличні огірки місцевого виробництва в Україні не перевищували 23 грн/кг (0,82 доларів за кг).
Основною причиною такого різкого подорожчання, за словами продавців, є той факт, що пропозиція огірка на українському ринку скоротилася до мінімуму. Більшість тепличних комбінатів вже повністю завершили реалізацію огірка попереднього обороту, тоді як інші господарства ведуть продажу виключно дрібним оптом. Водночас попит на цю продукцію залишається стабільно високим.
Як результат – наразі ціни на огірок в українських господарствах в 1,6-1,8 рази вище, ніж в аналогічний минулорічний період. При цьому, компенсувати брак пропозиції місцевої продукції трейдери вже намагаються за рахунок огірка з Туреччини. Однак, така продукція поки надходить на український ринок в невеликій кількості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити