image
 |  4 7 Листопада 2018 | 14:58

У Нововолинську 60% населення підписали декларації з сімейними лікарями

Наразі вже 33 тисячі 469 мешканців Нововолинська підписали декларації із сімейними лікарями. Серед них: 26 тисяч 555 – дорослі, 6 тисяч 914 – діти та 2 тисячі 249 – іногородні.
Про це повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка, - передає Нововолинськ.com.ua
За її словами, серед тих, хто уже визначився зі своїм лікарем – 60% жителів шахтарського міста та 6,7%  іногородніх пацієнтів. Тому нововолинцям із вибором сімейного лікаря і з оформленням з ним декларації варто поспішити. Адже є ризик опинитися «за бортом», бо обраний сімейний лікар може досягти ліміту пацієнтів, з якими підписано декларації про медичне обслуговування. І вже не матиме вільних місць.
У Нововолинську вже 11-ть сімейних лікарів та 2 педіатри набрали максимальну кількість пацієнтів. Серед них, зокрема, Наталія Григор`єваТамара Сєргєєва,Оксана ВойтовичОлександра МоренкоЛюдмила РадійчукНеля Савонік,Валентина Верес, Алла КальчукАндрій БорисТетяна Шевчук та інші.
«Закликаю нововолинців поспішити з вибором свого сімейного лікаря і підписанням з ним декларації. Адже вакантних місць у лікарів залишилось дуже мало. Лише одиниці сімейних лікарів і педіатрів можуть набирати пацієнтів», – наголосила Ольга Попіка.
Нагадаємо, кампанія «Обери свого лікаря» в Україні триває. Кожен громадянин має право обрати лікаря, якому довіряє, незалежно від місця проживання чи реєстрації. І  лікар, який не підписав потрібну кількість декларацій, не має законного права відмовити пацієнту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині фінансування ФАПів перекладуть на місцевий бюджет
Для укладання декларації необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон, на який приходить код для підтвердження реєстрації. Для обрання лікаря дитині необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.
Підписати декларацію з лікарем можна будь-коли, МОЗ не вказує кінцевої дати, коли це зробити буде неможливо, але відкладати надовго не варто, бо обраний лікар може вже набрати потрібну кількість пацієнтів. І тоді доведеться шукати іншого.
У Нововолинську реєстрація пацієнтів здійснюється:
– в амбулаторії №1 ЗПСМ, за адресою 5-м 6:з 8.00 до 18.00 у кабінетах №6, №1;
– в амбулаторії №3 ЗПМС, за адресою: пр. Дружби 19: з 8.00- 15.20 у кабінеті №6;
– в амбулаторії смт. Благодатне з 8.00- 15.20 у кабінеті №2;
– в педіатричному відділенні центру ПМСД ( приміщення дитячої поліклініки):
з 8.00-18.00 у кабінеті №15;
– у відділенні загальної практики сімейної медицини ( приміщення дорослої поліклініки) з 8.00-18.00 у кабінетах №33 та №46, субота з 8.00 до 14.00

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити