image
 |  7 3 Жовтня 2018 | 14:25

Організатори акції «Геть лісову мафію» звернулися до поліції через перешкоджання професійній діяльності

Депутати Луцької міської ради Микола Федік («Свобода»), Павло Данильчук («Народний Контроль»), Микола Собуцький («Самопоміч») звернулися до поліції щодо фізичного блокування входу та перешкоджанні журналістській діяльності невідомими особами до приміщення управління лісового та мисливського господарства.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
3 жовтня під стінами Волинського управління лісового та мисливського господарства відбувся пікет з вимогою звільнити з посади його очільника Олександра Кватирка та виконуючого обов’язки голови Держлісагентства України Володимира Бондаря.
Після завершення акції «Геть лісову мафію!» лідери політичних сил та громадських організацій разом із журналістами спробували потрапили у приміщення управління лісового господарства аби вручити свої вимоги керівництву на чолі з Олександром Кватирком.
Читайте також: Громада вимагає відставки начальника управління лісового та мисливського господарства Волині
Однак, при вході наштовхнулися на невідомих осіб типової зовнішності, дуже схожих на «тітушок». Зрештою, дозволили зайти делегації у складі п’яти чоловік. Але закрили двері перед журналістами.
Зважаючи на ці факти, організатори акції зареєстрували повідомлення про злочин у міському відділі поліції. В ньому зокрема йдеться про те, що невідомими особами створювалися фізичні перешкоджання для учасників акції, депутатів та журналістів. Такі дії порушують основні права та свободи громадян щодо доступу до органу публічної влади.
Також здійснювався не допуск працівників ЗМІ, чим було порушено статтю 171 Кримінального кодексу України - "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".
Також заявники повідомили начальника Луцького міського відділу полції Олега Кічука про те, що депутатам Луцької міської ради так само було заблоковано вхід до кабінетів керівництва управління лісового господарства, чим порушено їх законні вимоги, відповідно до статті 11 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», - про першочерговий прийом депутатів місцевих рад керівниками місцевих державних органів, які знаходяться на території Луцька.
Читайте також: Головний лісівник Волині заховався за спинами «тітушок» від громадськості і журналістів
Зрештою, організатори заходу просять працівників поліції встановити невідомих осіб, які вчинили протиправні дії в приміщенні обласного управління лісового та мисливського господарства, та притягнути винних до кримінальної відповідальності.
Нагадаємо, що у ніч 26 вересня в Ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» відбулася стрілянина. Тих, хто стріляв, супроводжували працівники державної лісової охорони, підпорядковані Волинському обласному управліню лісового та мисливського господарства.


 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити