image
 |  2 20 Квітня 2020 | 18:25

260 собак і 10 котів підприємства «Ласка» у Луцьку чекають господарів (ВІДЕО)

Майже 260 собак і 10 котів нині знаходиться у Луцькому комунальному підприємстві «Ласка». У зв’язку із протиепідемічними заходами «День волонтера», коли небайдужі лучани допомагали доглядати тварин, на підприємстві скасований. Чи побільшала кількість охочих взяти собак у зв’язку із карантином?

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Підопічні комунального підприємства «Ласка» у Луцьку зустрічають гавкотом.

В. о. директора КП «Ласка», Оксана Богданюк: «Це емоція не агресії, це – інтерес. Вона гавкає, стрибає, вона хоче, щоб ви до неї підійшли і проявили інтерес».

Нині у «Ласці» майже двісті шістдесят собак. Буму на те, аби тварин розбирали – немає, каже виконувачка обов’язків директора комунального підприємства «Ласка» Оксана Богданюк. Тварини потрапляють у «Ласку» з вулиці, окремих знаходять викинутими у лісі чи на смітниках, розповіла ветеринарна лікарка Марія Панасюк. Говорить - коронавірус від тварин не передається.

Ветеринарна лікарка КП «Ласка», Марія Панасюк: «Ось тут ми проводимо первинний огляд тварин, які до нас потрапляють. Проводимо дегельметизацію, обробку від бліх і кліщів.Препаратів вистачає на даний момент».

Зі слів виконувачки обов’язків комунального підприємства «Ласка» Оксани Богданюк, усіх знайдених котів і собак ловці підприємства вносять у спеціальний реєстр за допомогою мобільного додатка.

В. о. директора КП «Ласка»,Оксана Богданюк: «Виловивши тварину на вулиці Мамсурова, ми не можемо сказати, що знайшли її на Кравчука. Це допомагає у пошуку старих власників, якщо такі є, і коли ми уже після усіх процедур: стерилізації, чіпування, вакцинації, ми чітко знаємо, куди треба випускати тварину».

Оксана Богданюк додає, що частину тварин комунального підприємства виловили ще до того, як їх почали реєструвати у єдиній базі. Тому собаки проживають на підприємстві і чекають на нових власників. Нині «Ласка» працює у штатному режимі.

В. о. директора КП «Ласка», Оксана Богданюк: «Ми щодня виїжджаємо на виклики, навіть зараз працює бригада ловців. Вчора вони працювали у Володимирі-Волинському, із яким у нас заключений договір».

Із бюджету Луцька на рік підприємству виділили три мільйони гривень каже Оксана Богданюк. Додає, цих грошей вистачає на заробітну плату і оплату комунальних послуг. Із харчами і утриманням вольєрів допомагають благодійники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті Луцька підтоплює пам'ятку архітектури, якій понад 400 років (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити