image
 |  18 28 Травня 2021 | 20:00

5 мільйонів на «Цуманській пущі»: спpаву «чоpного лісоpуба» напpавили до суду

Співробітники слідчого управління поліції Волині завершили досудове розслідування у справі вирубки дерев у національному парку: матеріали направили в суд.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

Поліцейські встановили, що директор місцевого товариства заподіяв незаконною рубкою майже 5 млн грн. збитків. Йому вже вручено підозру у вчиненні шести кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального Кодексу.

Нагадаємо: провадження за фактом незаконної порубки дерев у національному парку «Цуманська пуща» було відкрите в жовтні 2020 року. На той час слідчі встановили, що директор одного з товариств здійснював порубку дерев на 4 ділянках лісу, які перебували в користуванні його фірми.

Згодом слідство встановило, що зловмисник після проведення порубок ще й незаконно збував частину деревини різним суб’єктам господарювання, за що отримав неправомірну вигоду в сумі понад 200 тис. грн., таким чином легалізувавши майно, одержане злочинним шляхом.

У відкритому кримінальному провадженні йдеться про 4 епізоди незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу (ст. 246 ККУ) та про 2 епізоди відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209 ККУ).

Загалом, спритник скоїв порубку 1 222 дерев (вільха, береза, дуб, черешня, сосна, осика та інші), чим завдав шкоди на суму 4 млн. 741 тис. 696 грн.

Наразі співробітники слідчого управління поліції Волині завершили досудове розслідування у цій справі, обвинувальний акт спрямовано до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збували деревину на території області: на Волині судитимуть «лісову банду»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити