image
 |  4 25 Серпня 2020 | 21:21

Активісти повідомляють про відправку бойовиків з ОРДЛО у Білорусь, — ЗМІ

Громадські активісти зі "Східної правозахисної групи" стверджують, що з непідконтрольних Києву районів Донбасу йде відправка бойовиків у Білорусь для допомоги режиму Александра Лукашенка.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Радіо Свобода. 

"Рекрути повідомляють про точку дислокації, близьку до кордону Російської Федерації і Білорусі. Збір проводиться через бригаду "Призрак" і місцеві військові комісаріати. Рекрути пропонують 30 000 рублів (400 доларів у перерахунку – ред) + добові та витрати на відрядження", – повідомила активістка Віра Ястребова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідував протестуючих: Синод РПЦ звільнив з посади голову Білоруської православної церкви

"На кордон Російської Федерації і Білорусі вирушили три автобуси з "добровольцями" з ОРДЛО. Два автобуси вирушили через КПВВ "Ізварине", третій виїхав із міста Антрацит і попрямував через місто Новошахтинськ Ростовської області", – зазначили у "Східній правозахисній групі".

Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський після розмови з Вірою Ястребовою розповів про вантажівки з людьми, які на одній з зупинок повідомили, що їдуть у Білорусь.

"Ви ж пам’ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії: "Нас там немає", - зазначив він.

"Ми нічого тут не знаємо про якесь перекидання звідти добровольців чи недобровольців. Це в жодному разі не обговорюється, і не стоїть на порядку денному. Щодо "антимайдану", то дуже цікаво, як влада тут, всередині країни, формує свій "антимайдан". І цілком можливо, що взагалі відпаде актуальність якогось перекидання людей із "ЛНР" і "ДНР", – зазначила журналістка, авторка книжки "Белорусский Донбасс" Катерина Андрєєва.

Нагадаємо, раніше Александр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, заявив, що у телефонній розмові з Владіміром Путіним отримав від нього обіцянку про надання всебічної допомоги у разі такого запиту від Білорусі.

У Литві заявили, що російська допомога Білорусі означатиме вторгнення. 

У Конгресі США також засудили російську пропозицію про військову допомогу Білорусі на тлі мирних протестів проти суперечливих президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс", "Океан Ельзи" і "Тартак" не давали дозволу на використання своїх пісень на концерті "Пісенна історія сучасної України" до Дня Незалежності

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити