image
 |  409 5 Грудня 2023 | 11:22

Авдіївка тримається стільки часу... і ми тримаємося, тому що це є наша земля, - волинський боєць

Роту охорони 110 омбр було сформовано навесні 2022 року. Згодом було ухвалене рішення щодо перепрофілювання підрозділу. Наразі рота охорони виконує функції штурмового підрозділу та є своєрідним гарячим резервом командування.

У складі 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка на одному з найгарячіших напрямків фронту воює депутат з Підгайцівської громади Андрій Собчук з фракції ВО «Свобода». Про це розповіли на сторінці СтратКом ЗСУ у фейсбуці, - пише ВСН.

У наступі на Авдіївському напрямку російські війська застосовують вже звичну тактику - так званих «мʼясних штурмів», відправляючи в атаку численні піхотні групи.

«Цілу групу винищили і далі йде наступна група по тій самій групі і навіть не дивиться, чи там є 300 чи потрібна надати допомогу… Вона просто через них перейшла… Якщо ми їх допустимо, скажімо, в Авдіївку, вони підуть далі», - розповів Андрій.

«Це дійсно був дуже масований штурм, за два штурми, який був 10 і 19 жовтня їм не вдалося досягти своєї цілі і взяти Авдіївку в кільце чи повністю нею заволодіти. Вони нарощують свої сили, думаю, можливо, буде навіть ще одна хвиля таких штурмів, але ми готові тримати нашу оборону», - наголосив Ігор.

«Авдіївка тримається стільки часу і чим її тільки не бʼють - літаки закидають, міни закидають, танки закидають. Ми тримаємося. Ми показуємо свій дух і будемо триматися, тому що це є наша земля. Там є проросійські люди, але там є в наші люди і ми не повинні про це забувати. Наші люди там залишили майно, хати. Вони теж повинні потім після війни повернутися до своїх домівок і продовжувати своє життя, бо це наша земля, наша країна», - сказав Андрій.

Ротою та взводами командують три побратими, які служать разом від початку повномасштабного вторгнення. Бойові командири - це лідери, які ведуть за собою весь особовий склад. Основне правило, якого дотримуються бойові командири при відборі новобранців до штурмового підрозділу - чесність.

У цій справі немає дрібниць.

«Перед тим, як ми плануємо штурм, ми стараємося обійти 70-80%, подивитися, які є плюси і мінуси. Ми завжди стараємося бути з групою, вистежити, зробити ту чи іншу роботу, показати, розказати. Результат роботи видно. І ти пишаєшся. Коли дрон знімає стрім, як хлопці працюють, душа всередині розривається, бо працюють так, як потрібно», - каже Андрій.

Іноді навіть долі секунд мають вирішальне значення.

Командири намагаються дати якомога більше знань новим бійцям, допомогти їм та максимально передати власний досвід.

«Кожен має знати, як накласти турнікет, як забинтувати, зробити правильно ту іншу допомогу побратиму чи накласти собі», - зазначив Андрій.

«Коли ти ведеш операцію і сидиш за рацією, що дрон стежить, кожен раз відчуття таке, що краще бути там чи сидіти тут, бо ти згризаєш вдвічі чи втричі нерви тут, ніж там. Має бути завжди спілкування з кожним побратимом. Незважаючи на те, хто на якій посаді, в першу чергу повинна бути людяність. Якщо ми будемо людьми у першу чергу, будемо один з одним спілкуватися, ми будемо вигравати», - поділився Андрій.

«Я розумів, що якщо я не прийду сюди, то вона може прийти до мене на Волинь. А це велика відстань в кілометрах. Моя мотивація була в тому, що я не хотів, щоб ця війна прийшла до мене в сімʼю. Зараз я хочу донести це всім, що вона не закінчилася і не закінчується на кордонах Донецької, луганської, запорізької чи херсонської областей. Вона в будь-який момент може перекинутися на інші області. І якщо у вас є можливість, люди, які ще не мобілізувалися, вчіться, навчайтеся, проходьте курси. Є рекрутські організації, які готові відбирати людей, навчати. Ми тут півтора року і нас треба бути міняти або не дай Бог після поранення міняти нас на цей період, поки ми відновлюємося», - каже Ігор.

«Це не можна заморожувати, бо це дасть окупанту підготовку до цього всього. Зараз ми тримаємося і мусимо надалі теж триматися», - додав Андрій.

У грудні (ред. сьогодні, 5 грудня) Андрій Собчук відзначає свій День народження. Замість привітань він закликав зробити донат і оголосив одноденний збір на Mavic 3Т.

Реквізити:

Карта А.В. Собчук 4731219649064049

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити