image
 |  2 27 Квітня 2022 | 20:58

Заяви про те, що Австрія погодилася платити за російський газ у рублях - фейк

Канцлер Австрії Карл Негаммер спростовує заяви про те, що Відень міг порушити санкції ЄС проти росії, поступившись вимозі путіна оплачувати постачання газу в рублях. Негаммер заявив, що це "фейкові новини російської пропаганди".

Про це пише УНН.

Цитата

"До того, як тут поширюватимуться фейкові новини російської пропаганди. Звичайно, OMV продовжить оплачувати постачання газу з росії до євро. Австрія суворо дотримується спільно узгоджених санкцій ЄС", - написав Негаммер у Twitter.

Раніше ЗМІ повідомили, що Австрія прийняла умови рф про оплату російського газу в рублях.

Доповнення

Наприкінці березня російський президент володимир путін доручив приймати оплату за російський природний газ, що поставляється в Європу, у рублях. Більшість країн ЄС виступили проти цього рішення.

А от Угорщина, до прикладу, заявила про план щодо оплати рублями за російський газ, що "не порушує санкцій" ЄС. Так, Будапешт планує оплачувати російський газ у євро через Газпромбанк, який конвертує платіж у рублі, щоб виконати нову вимогу, встановлену президентом рф володимиром путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф припиняють постачання газу у Польщу і Болгарію через відмову платити у рублях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити