image
 |  0 18 Липня 2018 | 07:58

Бідних в Україні зараз більше, ніж п'ять років тому, - Світовий банк

Для України важливо завершити розпочаті реформи, щоб вийти з економічної кризи.


Так сказала у ході прес-ланчу в харківському Рremier Palace директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, – повідомляє Укрінформ.
"Економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п'ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні - 25%. Однак є реальний шлях виходу з кризи. Це завершення розпочатих і реалізація нових реформ, чи буде це галузь охорони здоров'я, створення Вищого антикорупційного суду, незалежних наглядових рад у держбанках, а це половина всього банківського сектору країни, щоб кредити не розходилися по "своїм" людям. Україна зробила крок у реформуванні різних сфер, і їй не можна зупинятися", - зазначила Кахконен.

За її словами, економічний потенціал України є вищим, аніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.
"В Україні найбільший у Європі запас родючої землі. Вигідним є і її географічне положення на перехресті Європи та Азії. Однак державна політика у плані розвитку економіки відстала на 20 років. Якщо будуть зміни, зокрема, створять прозорий ринок землі, буде і стимул для підвищення стандартів життя", - додала Кахконен.

Як сказала Кахконен, Світовий банк вклав з 2014 року в Україні більше коштів, ніж у якусь іншу країну.
"Вкладено 5,5 млрд доларів, причому половина коштів - 2,5 млрд доларів - у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, іще 500 млн доларів - на постачання газу. На жаль, не всі ці кошти використані у повному обсязі, і ми чекаємо рішень від уряду України", - пояснила Кахконен.

За її словами, саме у Харківській області реалізується низка проектів на суму понад 300 млн доларів - будується дорога Харків-Полтава, реконструюється теплова підстанція, мережа КП "Харківводоканал", переробка відходів.
Також Кахконен акцентувала увагу на наявності ризиків.
"Важко переконати інвесторів сьогодні вкладати гроші в Україну. Є проблеми і на макроекономічному рівні: державний борг України є дуже великим і не зменшується до того рівня, який планували раніше. Також існують ризики, пов'язані із інфляцією, а вона пов'язана зі зростанням зарплати вдвічі і збільшенням субсидій, унаслідок чого неможливо утримати споживчий попит на тлі зростання цін", - сказала директор Світового банку.

І все-таки, за її словами, Україна має перспективи за умови державної політики розвитку, що включає реалізацію плану реформ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити