image
 |  2 13 Січня 2022 | 19:38

Білоруси продають українську моркву Росії

Білорусь імпортувала рекордну кількість моркви за перші 8 місяців минулого року.

Про це повідомляють Агроновини з посиланням на charter97.org.

“Загалом у країну було ввезено 9,2 тис. тонн коренеплоду, що у 4,7 разу більше, ніж у той же період 2020 року. При цьому Білорусь залишалася нетто-експортером моркви, тому що експорт суттєво перевищував імпорт”, – такі дані наводять аналітики EastFruit.

Основним постачальником моркви в Білорусі стала Україна, на яку припадало близько 85% усіх постачань моркви у січні-серпні 2021 року.

Пік поставок було зафіксовано у квітні-липні, коли спостерігалося рекордне зростання цін на моркву в Росії, куди Україна не може постачати моркву безпосередньо. Це дозволяє припустити, що кінцевим пунктом призначення продукції був російський ринок.

Ситуація на ринку змінилася, коли розпочався масовий збір нового врожаю. Ціни на моркву в Білорусі в цей період були вищими, ніж у Росії. Тому експерти не відкидають, що в цей період Білорусь імпортувала корнеплод для внутрішнього ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька пекарня планує випікати караїмські пиріжки «Кабини»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити