image
 |  5 7 Травня 2020 | 10:05

Більше 20 відеоуроків: луцька художниця вчить малювати онлайн (ВІДЕО)

Більше 20 україномовних відеоуроків живопису створила за період карантину луцька художниця Алла Харчук. Каже: ідея створення онлайн школи живопису виникла торік. Навчатися малювати у неї хотіли мешканці інших міст України, іноземці.

Перший урок зняла одразу після оголошення карантину. Для цього, розповідає, довелося купити спеціальне обладнання для відеозйомки. Знайти фахівця, який монтує матеріал.

"Хочеться дослідити дуже багато, розповісти про художника, історію створення картини, де вона знаходиться зараз. Хочеться, щоб це дійсно було дуже цікаво і інформативно для учнів", - каже художниця Алла Харчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коронавірус «Луцький зоопарк» цього року не поповниться новими мешканцями

Протягом години лучанка Богдана Карвацька малює на онлайн-уроці луцької художниці. Дівчина відвідує заняття мисткині Алли Харчук три роки. У час карантину навчання не призупинила.

"Хоча онлайн уроки дуже цікаві, але вже хочеться повернутися до нормального людського спілкування", - стверджує учениця арт-студії Богдана Карвацька. 

Створення відеоуроків, каже художниця, стимулює до розвитку. Частіше почала користуватися словником, щоб вдосконалювати знання української мови. Нині в Україні немає україномовної онлайн-школи живопису, тому, каже мисткиня, планує розвивати її, навчаючи і дітей, і дорослих.

"Звичайно, ніщо не замінить живого спілкування, хочеться, щоб карантин завершився і ми знову зустрілися із учнями, могли знову обійнятися, поспілкуватися, випити разом чаю, бо ту енергетику, яка панує в студії, не можуть замінити ніякі онлайни", - ділиться наболілим із журналістами Суспільного Алла Харчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 507: в Україні зафіксували 13691 випадок COVID-19, на Волині — 393 випадки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити