image
 |  4 29 Липня 2022 | 22:31

Більшість пожеж в екосистемах Волині - внаслідок підпалів

Основна причина пожеж в екосистемах області – дії паліїв. Нині винуватцям передбачені підвищені штрафи за такі вчинки.

Про це у інтерв’ю ТРК «Аверс» розповів начальник ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, - пишуть Волинські новини. 

З його слів, цього року на Волині сталося 930 пожеж, внаслідок яких 18 людей загинуло. Значних збитків також завдають підпали сухостою.

«Основна причина пожеж в екосистемах – зумисні підпали. Це 90% випадків. Ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу. Є адміністративні засоби впливу, збільшуються адмінштрафи. Ми пробуємо достукатися до свідомості кожного громадянина», – пояснює він.

Під час жнив також є небезпека загоряння збіжжя, яке збирають аграрії. Щороку рятувальники проводять профілактичні заходи, і цей рік – не виняток.

«Наші співробітники поїхали у відрядження в райони. Вони нагадують волинянам про правила безпеки, про те, що техніка, яка збирає врожай, має бути технічно справною, мають бути засоби пожежогасіння», – додав начальник ГУ ДСНС області.

З його слів, цього року на Волині було загоряння пшениці, знищено 34 сотки посіяного збіжжя. Пожежу вчасно ліквідували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові звільнили село на Донеччині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити