image
 |  2 11 Червня 2021 | 08:32

Борщ – це ідеологія, а не їжа: чому Росія роздуває суперечку на тему, чий борщ?

Українці навіть в їжі повинні культивувати національне, переконаний продюсер, медіамен, творець промо-компанії STARBOM.COMpany Денис Путінцев.

Про це пише agronews.ua із посиланням на Главред.

“Так, Україна асоціюється з борщем, варениками і салом, але не потрібно робити на цьому акцент, як це робить Росія, зображуючи всіх українців як людей з чубами, які постійно гризуть сало і наминають борщі з варениками. Борщ і всі його інгредієнти є символом української багатогранності, української креативності, практичності, ситності, душевності та сімейності”, – пояснив експерт.

Він поділився своєю думкою, навіщо Росія роздуває суперечку на тему, чий борщ.

“Тут все не так просто: борщ – це ідеологія, а не їжа. Саме тому певні структури РФ ідеологічно зацікавлені в тому числі і в тому, щоб зробити борщ російським, підкоригувавши трохи історію. Рівно так само Росія підкоригувала історію про те, звідки пішла російська земля. Це ж маячня! Де взагалі була Москва за часів, коли Київська Русь будувалася, ставала на ноги, і коли Володимир хрестив Русь! Те, що “всерається” в мізки жителям Зауралля, Якутії та іншим регіонам Російської Федерації, просто не збагненно”, – зазначив Путінцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство США в Україні похвалилося фотографією у новенькій формі збірної України з футболу (ФОТО)

Путінцев зізнався, що сам дуже любить борщ, особливо з сальцем, гірчичкою, часничком. За його словами, борщ – це класно й ідеологічно правильно.

Нагадаємо, що Україна подала офіційну заявку на включення борщу до спадщини ЮНЕСКО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити