image
 |  0 2 Лютого 2021 | 08:31

Бридко чути: Чубаров різко відповів на слова Кравчука щодо референдуму по Криму і Донбасу

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров різко негативно відреагував на пропозицію Леоніда Кравчука провести всеукраїнський референдум з питань що стосуються окупованих територій Донбасу і Криму.

Свою думку Рефат Чубаров висловив на своїй сторінці в мережі Facebook.

"… Все голосніше в Україні голоси тих, хто не миттям, так катанням хочуть поступитися українськими територіями, тимчасово окупованими РФ, на користь країні – агресорові.

Щоб заплутати українців, вивертаються в мотиваціях... Мовляв, як народ підтвердить на референдумі, що він за цілісну, незалежну Україну з поверненням їй вже окупованих територій, ось тоді держава і розробить спосіб повернення.

Особливо бридко чути такі капосні міркування від політиків, які уповноважені державою вести переговори з представниками країни агресора", - написав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які продукти подорожчають в Україні навесні

Чубаров нагадав, що у лютому-березні 2014 року жителі Криму зазнали на собі руйнівні наслідки десятиліть інфільтрації російських спецслужб в усі владні органи Української держави, в тому числі і перш за все в ті, які мали захистити суверенітет і територіальну цілісність України, забезпечити її економічну та інформаційну безпеку.

Кримськотатарський народ, а поруч з ним тисячі етнічних українців, залишених один на один з російськими військами, що вторглися на півострів, відкрито та масово виступили з протестами проти окупації Криму Російською Федерацією. Але лише їх зусиллями неможливо було зупинити російську окупацію.

“Однак тепер виявляється, що і РФ не зможе нескінченно довго утримувати Крим. Москві треба або йти з Криму, або змусити Київ погодитися на „добровільну“ втрату частини своєї території. Ось тут знову і знадобився Леонід Макарович”, — написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Зеленського не збирається припиняти тарифну війну проти українців, - депутат Луцької міськради

"Є ще одна обставина, найголовніша. Я про неї пишу на завершення своєї ремарки в надії, що вона запам'ятається любителям вершити долю Криму як якимось своїм майном.

Крим є невід'ємною частиною Української держави і батьківщиною кримськотатарського народу. Тому, не спокушайте свою долю, любителі гешефтів за рахунок України з Кримом, прав українського і кримськотатарського народів", - додав Рефат Чубаров.

Нагадаємо, що 26 січня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і загалом закон “Про народовладдя через всеукраїнський референдум”. Президент Володимир Зеленський, який домагався ухвалення цього закону і привітав його ухвалення, на цей момент іще його не підписав, і закон не набув чинності.

Після цього голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук запропонував винести питання Криму та Донбасу на референдум.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити