image
 |  20 3 Лютого 2021 | 21:41

Через конфлікт з церковною громадою до Волинської ОДА приїхала «поліція діалогу»: продовження – завтра

У конфліктну ситуацію між церковною громадою села Галинівка Оваднівської громади та головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком, якому закидають блокування реєстрації церковної громади ПЦУ в цьому селі, втрутилася «поліція діалогу».

Про це стало відомо ВолиньUA зі слів представників громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Погуляйка блокують реєстрацію української церкви в селі, де вигнали попа за те, що привітав Путіна

Зокрема вони повідомляють, що під кінець робочого дня до фойє приміщення Волинської ОДА, де протягом усього дня перебували представники громади Галинівки, очікуючи діалогу з головою ОДА Юрієм Погуляйком, прибули представники «поліції діалогу». Проте Погуляйко до представників громади так і не прийшов.

Тим часом представники «поліції діалогу» викликали посадовців профільних управлінь Волинської ОДА, які причину невирішення питання щодо реєстрації статуту громади в новій редакції пояснили відсутністю державного реєстратора на робочому місці, мовляв, у нього службове відрядження за межами області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди з села, яке вигнало московського священика, не дочекались Погуляйка і збираються ночувати у Волинській ОДА

У результаті сторони домовилися перенести розв'язання конфліктної ситуації на завтрашній ранок, коли всі необхідні службовці будуть на робочих місцях. Мешканцям церковної громади пообіцяли, що зранку розпочнуть процедуру реєстрації. Вони запевнили, що на 9:00 ранку знову прибудуть у Волинську ОДА, аби побачити конкретний результат такого «діалогу».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити