image
 |  16 3 Червня 2024 | 15:47

Через Волинську митницю хотіли перевезти старовинні монети (ФОТО)

Колекцію з 9-ти монет, карбованих у середині минулого століття, затримали на митному посту "Устилуг".

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

Їх виявили серед особистих речей громадянина України, який виїжджав за кордон. Ця підбірка може мати культурну цінність, а тому підлягає письмовому декларуванню з обов'язковим пред"явленням Сертифікату про право вивезення/тимчасового вивезення за межі України. Такого документа чоловік не мав, бо попередньо не звертався ні до експерта, ні до Мінкультури.

Монети вилучені на склад митниці за протоколом про порушення митних правил. Їх передадуть на вивчення фахівцям, аби встановити рівень цінності та ринкову вартість. Відповідно до ч. 3. ст. 471 Митного кодексу недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення за межі митної території України та які переміщуються громадянами, тягне за собою накладення штрафу з конфіскацією таких товарів або без такої. Остаточні рішення прийматимуться із урахуванням результатів експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли випусники шкіл Волині отримають атестати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити