image
 |  184 3 Червня 2024 | 08:28

Розповіли, коли випусники шкіл Волині отримають атестати

Випускники шкіл Волинської області отримають атестати у третій декаді червня.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла начальниця управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Наталія Матвіюк.

"Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 782 «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» в закладах загальної середньої освіти 2023/2024 навчальний рік триватиме з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року.

Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо.

Тому дату завершення навчального року можуть визначати педради та керівники закладів на місцях залежно від рівня освітніх втрат.

Свято останнього дзвоника, незалежно від тривалості навчального року, у більшості закладів освіти області пролунає 30-31 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Управління СБУ на Волині оновить автопарк за 2,5 мільйона

До 28 червня ж може тривати атестація, компенсаторні заняття та інші заходи освітньої програми.

В 11-х класах дати випускних вечорів залежатимуть від іспитів: основна сесія НМТ (національного мультипредметного тесту) розпочалася 14 травня і триватиме до 25 червня. У 9-х класах випускні, як правило, проходять раніше.

Таким чином:

• випускний у 9-х класах планують провести з 10 по 21 червня;

• випускний у 11-х класах – з 25 по 30 червня.

Проведення цих заходів залежатиме від ситуації в регіоні і кожен навчальний заклад самостійно визначає дату випускного. Головний орієнтир – безпекова ситуація в регіоні. Обов'язково мають бути в повній готовності укриття, адже безпека дітей, педагогів, батьків – понад усе", - розповіла чиновниця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити