image
 |  9 13 Січня 2023 | 17:14

Чи буде великий контрнаступ ЗСУ взимку

Надмірно тепла погода взимку може стати проблемою для Збройних сил України.

Відлига, ймовірно, завадить просуванню українських військ вперед, оточенню російських сил чи спробам відкинути загарбників із зайнятих територій. Про це пише видання Bloomberg.

Із настанням холодів аналітики прогнозували пожвавлення на фронті. Говорили, зокрема, про можливий черговий великий контрнаступ ЗСУ. Однак, його може й не бути. Хоча ґрунт уже промерз достатньо, щоб витримати важку техніку.

"Через морози бійці не можуть відходити від своїх баз надовго, акумулятори дронів і смартфонів на морозі сідають удвічі швидше. А видимість через хмарність значно гірша. І якщо раніше за допомогою дронів можна було побачити, що відбувається на ділянці 25 квадратних кілометрів, то тепер тими ж силами можна покрити впʼятеро меншу площу. Морозна погода хороша для оборони – якщо в окопах у солдатів достатньо харчів і дров, атакувати ж узимку завжди складніше", – йдеться в повідомленні.

Видання також зазначає, що навіть танки в умовах багнюки мало чим допоможуть. Адже до них просто не доїде заправник.

Тому взимку очікують, що найбільш активні бої продовжаться лише в районі Бахмута та Соледара.

"А щодо масштабного наступу, то українці мають кращу опцію. З усією західною зброєю, яку вони вже мають, і яку Захід їм продовжує давати, вони матимуть шанс істотно просунутися вперед. І фальстарту тут краще уникнути", – розповів колишній британський військовий Ед Арнольд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити