image
 |  0 12 Січня 2019 | 09:01

Чиновника Мінрегіону затримали за «відкат»

У Києві затримали службову особу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, який вимагав та одержав через посередника 5 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції

11 січня оперативники департаменту й слідчі слідчого управління поліції Київської області затримали правопорушників, зокрема під час антикорупційних заходів викрили протиправну діяльність службової особи Мінрегіонбуду.

"Було встановлено, що головний спеціаліст відділу управління державної власності вимагає 5 тисяч доларів США "відкату" за надання в оренду приміщення. Окрім того, суб’єкт господарювання повинен був передати кошти визначеній ним людині", – інформує поліція.

Головного спеціаліста затримали (у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшує торгівлю з Росією

Досудове розслідування проводиться в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років із конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити