image
 |  2 29 Серпня 2020 | 13:28

Covid-19 не завдає дітям значної шкоди

Дослідники з Великої Британії дійшли висновків, що в дітей та молоді найчастіше спостерігають легкий перебіг захворювання на Covid-19. Також рідко фіксують летальні випадки серед малолітніх, пов'язані з коронавірусом.

Про це повідомляє The Guardian.

Проаналізувавши перебіг коронавірусу в пацієнтів 138 британських медзакладів, експерти дійшли висновку, що серед госпіталізованих показник дітей складає менш як 1 відсоток.

Автор дослідження професор Ліверпульського університету Малкольм Семпл запевнив, що Covid-19 сам собою не завдає дітям значної шкоди.

Напередодні команда професора вивчила дані 651 дитини віком від 0 до 19 років. Усіх їх було госпіталізовано в період від 17 січня до 3 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина депутата-«педофіла» зі «Слуги народу» стала помічницею волинського нардепа

Шестеро дітей померли, але до інфікування коронавірусом вони страждали на серйозні захворювання або мали розлади здоров'я.

"Шестеро дітей, які померли, мали глибокі супутні патології, і це вражаюче низький рівень смертності порівняно з 27% в усіх вікових групах пацієнтів із Covid-19, госпіталізованих у тому ж часовому проміжку", - повідомили експерти.

Відповідно до глобальних даних щодо поширення коронавірусу, діти та молодь становлять лише від 1 до 2 відсотків випадків зараження в усьому світі. У більшості з них перебіг хвороби легкий або взагалі безсимптомний.

Учені наголосили, що в декого з неповнолітніх, крім типових симптомів коронавірусу - лихоманки, задишки та кашлю, спостерігали біль у горлі, нудоту, блювоту, біль у животі, діарею та висип.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити