image
 |  0 30 Квітня 2021 | 10:08

Депутат райради зафіксував на відео схему крадіжок лісу, яку практикують у відомстві Кватирка

Одну з багатьох схем зловживань на держпідприємстві, підпорядкованому Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, яке очолює Олександр Кватирко, зафіксували на Старовижівщині. Це зокрема перевезення лісодеревини під одними й тими ж документами декілька разів на день.

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Ковельської районної ради від ВО "Свобода" Іван Омельчук.

"Після того, як депутати Ковельської районної ради надали індульгенцію директорам лісгоспів, не підтримавши моєї пропозиції визнати їх роботу не задовільною, я вирішив поспостерігати за діяльністю нашого держлісгоспу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота директора Старовижівського лісгоспу є незадовільною, – депутат Іван Омельчук

"27.04.21 року о 15 год 25 хв на перехресті вулиць Ковельська-Брідківська у Старій Вижівці із безліч лісовозів я зафіксував на відео автомобіль КАМАЗ із деревиною кругляк (сосна), що рухався в зворотній бік від цехів переробки держлісгоспу.

Знаючи одну із багатьох схем зловживань на держпідприємстві (а саме про перевезення деревини під одними документами декілька разів на день), деякий час зачекавши, мене передчуття не підвело. Приблизно о 22:00 год з Любохинівського лісництва, як стало відомо, прокурсував той самий автомобіль КАМАЗ із новою партією лісу у тому ж напрямку і в теж саме місце (на територію колишньої заготконтори)", - розповідає депутат-свободівець.

Депутат пише, що після цього по "гарячій лінії" викликав поліцію.

"Як і передбачалося, документи були тільки на один рейс і то сумнівні, тому що із 72 колод по 5 метрів довжини бірки були лише на 52. Прийшлося докласти (деяких) зусиль, щоб представники поліції зафіксували вище наведені факти та прийняли мою заяву про злочин", - додає Іван Омельчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексдиректора Шацького нацпарку покарають за незаконні рубки лісу

"Цікава реакція головного інженера лісництва Маркевича і головного лісничого Авдіюка, що відхрестилися від попереднього рейсу авто Камаз, хоча із відео видно, що деревина перевозилася з усіма бірками, але це все, як бачимо, - (фікція). Можете уявити, що діється з лісом по всьому районі, області, по всій Україні.

Де правоохоронні органи, де екологи, що мають контролювати цей процес? Напевно, у кожного своя доля...", - резюмує депутат Ковельської райради від ВО "Свобода".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити