image
 |  2 4 Березня 2021 | 13:11

Депутат розповів про нові правила обрізки дерев у Луцьку

Робоча група підготовила проєкт рішення виконкому “Про затвердження Правил утримання та догляду за зеленими насадженнями на території Луцької міської територіальної громади”, який містить пропозиції щодо нових правил обрізки дерев.

Про це повідомив депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський - член робочої групи з врегулювання питань, пов’язаних з обрізкою та формуванням крон дерев на території Луцької міської територіальної громади.

"9 лютого 2021 року я взяв участь у засіданні робочої групи з врегулювання питань, пов’язаних з обрізкою та формуванням крон дерев на території Луцької міської територіальної громади. За його підсумками підготовлено проєкт рішення виконавчого комітету “Про затвердження Правил утримання та догляду за зеленими насадженнями на території Луцької міської територіальної громади”.

Також відділ екології підготовив пропозиції департаменту муніципальної варти для внесення змін до Правил благоустрою Луцької громади, які містять пропозиції для врегулювання питання щодо обрізки дерев", - розповів депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як депутату продали 8 гектарів землі під Луцьком? (ФОТО, ВІДЕО)

Також Володимир Пшибельський коротко озвучив суть змін.

"Пропонується заборонити на території міської громади глибоку (омолоджувальну) обрізку крон дерев (понад 30%). Основними способами догляду за кроною дерев буде формувальна та санітарна обрізки. У виключних випадках, коли необхідно зберегти стійкість дерева, ліквідувати загрози для життя людей та майна, можлива обрізка до 50% крони дерева. Обрізка крон дерев та кущів здійснюватиметься на підставі актів обстеження та рішення постійно діючої комісії з визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Луцької МТГ. Важливо, що до проведення робіт з обрізки зелених насаджень загального користування та спеціального призначення допускатимуть лише спеціалістів після проходження фахового навчання з обрізки дерев.

Впевнений, що заборона кронування і глибокої обрізки у Луцькій громаді збереже наші зелені насадження. Місто набуде ошатнішого естетичного вигляду, покращиться екологічна ситуація. І з часом Луцьк поверне статус одного з найзеленіших міст України".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити