image
 |  2 11 Липня 2020 | 14:07

Згадайте Сагринь і не прислужуйте полякам у Павлівці, – депутат облради до волинських чиновників

Сьогодні на Волині в декількох місцях, у тому числі в Павлівці Іваничівського району, поляки проводять жалобні заходи, ініційовані своєю владою, приурочені до вшанування польських жертв польсько-української війни 1940-их років. Однак присутність офіційних представників української влади (особливо обл-, чи райдержадміністрацій) у заходах, які ініційовані та організовані лише польською владою, є неприпустимою і ганебною для українців.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Бик.

"Отак (на відео знизу) зустрічали десь 2 роки назад поляки українську делегацію з Волині на чолі з тодішнім 1-м заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком у Сагрині (етнічні українські землі, які зараз знаходяться на території Польщі) під час вшанування пам'яті близько тисячі українців, які загинули від різанини, влаштованої тут польською армією Крайовою, батальйонами хлопськими та іншими поляками в 1944-му році...

Однак присутність офіційних представників української влади (особливо обл-, чи райдержадміністрацій) у заходах, які, ще раз наголошую, є ініційовані та організовані лише польською владою, є неприпустимою і ганебною для українців", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуліси та провокації Сагриня-2018 (ФОТО, ВІДЕО)

"Можна зрозуміти, коли на місці є держчиновники і керівництво місцевої громади з метою контролю сторони організаторів заходу щодо дотримання ними законодавства про заборону розпалювання ними міжнаціональної ворожнечі, паплюження національної пам'яті українців та дотримання інших видів правопорядку. Однак інша мета перебування вищих волинських чи районних держчиновників на цьому польському пам'ятному заході є неприпустимою та потребує негайного реагування із сторони СБУ.

Також звертаю увагу представників місцевої поліції на дотримання учасниками цього зібрання норм правопорядку, зокрема і правил дотримання санітарно-епідемічних правил щодо боротьби з короновірусом (згадується, як поліція нещодавно складала протоколи на наших краян, які відвідували Пасхальні та Провідні Богослужіння).

Служіть Українському народу, шановні держслужбовці, а не іншим сусіднім народам! Не забудьте всі, як ви давали присягу, вступаючи на всі свої служби!!!" - додає у своєму дописі Олександр Бик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед другим туром виборів у Польщі президент Дуда розігрує антиукраїнську карту, – ВО «Свобода»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити