image
 |  7 27 Травня 2022 | 20:55

Депутати Ковельської міськради не підтримали заборону московського патріархату

Депутати Ковельської міської ради не підтримали звернення щодо заборону московського патріархату на території громади.

Ініціатором проєкту звернення була фракція ВО «Свобода».

Про це стало відомо під час сесії Ковельської міської ради, яка проходила у закритому режимі.

Депутат від ВО «Свобода» Валерій Черняков запропонував прийняти проєкт рішення щодо заборони на території Ковельської громади діяльність храмів московського патріархату.

«Заборона московського патріархату, як ніколи на часі! Московський патріархат в Україні давно став структурою, в якій повно російських шпигунів і любилетів "руского міра", така церква повинна бути ліквідована на території нашої громади і раз і назавжди. Як вони сміють надалі називати себе «українською православною церквою», коли насправді є митрополією російської православної церкви в Україні, а її представники десятиліттями пропагували в суспільстві ідеологію московитів», - зазначив депутат.

Однак для прийняття рішення не вистачило чотирьох голосів. Багато депутатів просто не голосували. Перед голосуванням із зали вийшов Олег Кіндер, разом з тим більшість депутатів від «Батьківщини» (окрім одного) не підтримали це звернення. А деякі депутати від «Слуги народу» витягли картки для голосування і електронна система показала, що вони – відсутні, хоч ті були на місці. Депутати від «За майбутнє» не голосували.

У коментарі виданню ВолиньUA депутат Валерій Черняков зазначив, що на наступну сесію фракція ВО «Свобода» знову подасть цей проєкт рішення, бо є недопустимим існування московського патріархату на території громади. Також депутат вимагатиме припинити існування сесій у закритому режимі, адже це суперечить прозорості рішень міської ради.

«Вимагаю у мера припинити цю ганебну практику та бути відкритими до громадськості», - наголосив Черняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не вірю. Не вірю московським попам

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити