image
 |  0 14 Березня 2023 | 15:47

Депутати Волинської облради незадоволені виконанням програм національного виховання

Депутати Волинської обласної ради незадоволені фінансуванням та рівнем виконання програм національно-патріотичного виховання.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму, - пише ВолиньUA.

Депутати взяли до відома інформацію про виконання у 2022 році програми «Молодь Волині». Начальник управління у справах молоді та спорту ОВА Олександр Хвіщук зауважив, що у зв’язку із введенням воєнного стану реалізацію програми було призупинено, відтак із прогнозованих більше 3 млн грн фактично на заходи програми було спрямовано лише 554 тисячі. Левова частина цієї суми була передбачена на функціонування КУ «Волинський обласний молодіжний центр».

Окрім того, депутати проаналізували стан виконання у 2022 році обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Як зауважив начальник профільного відомства ОВА Олександр Хвіщук, у зв’язку із війною з прогнозованих 2,2 млн грн фактично було профінансовано 145 тисяч гривень. Разом із тим, усі заплановані заходи виконувались майже у повному обсязі в режимі онлайн за сприяння обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемний та позитивний: у соцмережі активно хвалять водія луцької маршрутки (ФОТО)

Члени комісії відзначили, що фінансування заходів цієї програми завжди відбувалось за залишковим принципом, і облвійськадміністрації нині варто змінити підходи. «Цей документ потребує докорінного перезавантаження та максимум фінансового ресурсу. Він має стати дороговказом у роботі з дітьми та молоддю в частині національно-патріотичного виховання, аби виховати якісно нове покоління українців та сформувати правильні цінності», – наголосила депутатка Яна Гончарук.

Обранці також підтримали ініціативу голови профільної комісії Віктора Галана-Влащука та рекомендували сесії обласної ради прийняти звернення до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань та Олімпійських ігор – 2024.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити