image
 |  0 22 Грудня 2020 | 08:16

Держава купила у луцької фабрики захисні халати для лікарів на 214 мільйонів за нормальною ціною

ДП «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України 7 і 10 грудня уклало дві угоди з ПрАТ «Едельвіка» про закупівлю халатів на загальну суму 214,39 млн грн.

Про це повідомляють «НАШІ ГРОШІ» з посиланням на систему «Прозорро».

Протягом двох місяців виробник поставить 349 тис багаторазових медичних ізоляційних халатів по 215 грн. та 2,45 млн одноразових медичних ізоляційних халатів по 57 грн.

Халати розмірів S, M, L з нетканого матеріалу будуть стерильні або нестерильні, нові, з довгими рукавами з еластичною тасьмою чи гумкою по краю, на зав’язках на поясі та – за наявності – на шиї. Вони повинні мати передбачені законом декларації та сертифікати і відповідати ДСТУ EN 14126:2008. Термін придатності треба не менше 75% загального.

У жовтні-листопаді «Медзакупівлі» замовляли іншому виробнику ТОВ «Група Венето» багаторазові медичні ізоляційні халати майже за такою ж ціною – 220 грн. Причому за даними від учасників ринку, для багаторазового халата 6 класу захисту модуль В ціна у 220 грн. є нормальною, якщо врахувати витрату мембранного матеріалу 1,85-2,40 пог. м на халат. Ринкова ціна такого матеріалу становить 2-5 євро за кв. м залежно від щільності та країни виробництва. До того ж при ввезенні в Україну такий матеріал обкладається митом. З деяких нетканих матеріалів можна шити дешевші халати до 4 класу захисту.

У липні Київська міська клінічна лікарня №4 замовляла у ТОВ «МК Медгрупп» 100 тис, а Олександрівська клінічна лікарня – 50 тис одноразових операційних халатів розмірів L-XL виробництва ТОВ «Атон-Торг» зі спанбонду щільністю не менше 30 г/кв. м на кнопках або зав’язках з манжетами по 44 грн. Це дешевше, але нині щільність матеріалу невідома.

Договір передбачає аванс 50% і виплату решти 50% протягом після поставки, але дозволяє аванс 100% за партію у разі надання постачальником банківської гарантії на суму авансу.

Акціями луцької фабрики «Едельвіка» володіють її директор Юрій Переходько з Волині, Євгенія Переходько з Луцька та киянка Анастасія Терещук. Їм також належить ПрАТ «Волтекс-Меланж». Крім того, Юрій Переходько є акціонером ПрАТ «Паж-Холдинг» з Галиною Переходько і ЗАТ Фірма «Волиньприваттранс» (припиняється) з низкою осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболку уродженця Ковеля виставили на благодійний лот у Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити