image
 |  2 9 Липня 2021 | 18:15

Держпродспоживслужба «дає задню»: штраф на сотні мільйонів для «Нової пошти» скасує

Глава Державної споживчої служби Владислава Магалецька прокоментувала накладення штрафу відомством на «Нову пошту» на суму 325,85 млн грн. Вона заявила, що такого штрафу не буде, а юристи вже готують відповідне рішення. Також зазначила, що проведе особисту зустріч із представниками «Нової пошти» і бізнес-спільноти 9 липня.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це Магалецька написала в своєму Facebook.

«Вчора цілий день займалася цим питанням: проводила внутрішнє розслідування, ознайомилася з відеофіксацією, консультувалася з юристами. Розібрала ситуацію, як то кажуть, на молекули. Тепер по результату: такого штрафу не буде. Тому що він неадекватний порушенню. Юристи готують відповідне рішення. Сьогодні матиму особисту зустріч з представниками «Нової пошти» і бізнес-спільноти», – сказала глава Держпродспоживслужби.

Також Магалецька додала, що необхідно змінювати законодавство, тому що подібні випадки можуть повторитися.

«З «винуватцями» скандалу в Харківській області розбираємося. Мене особисто цікавлять мотиви такого рішення», – уклала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основне завдання Зеленського – ліквідація будь-яких бізнесів, які ним не контролюються, – Володимир Цибулько

Нагадаємо, «Нова пошта» подала в суд на Державну споживчу службу в Харківській області через штраф на суму 325,85 млн грн. Компанія розцінює дію контролюючого органу як маніпуляцію державою своїх повноважень і заперечує штраф у Харківському окружному адміністративному суді.

Компанія вже направила офіційну скаргу до Держпродспоживслужби на неправомірні дії співробітників харківського підрозділу, а також звернулася до омбудсмена і міжнародних правозахисних організацій.

Раніше Держпродспоживслужба в Харківській області наклала на «Нову пошту» штраф на суму 325,85 млн грн. Представники відомства приходили з перевірками в одне з відділень. Приводом для перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Державній податковій службі констатують збільшення випадків прийому оплати продавцями товарів (послуг) на карткові рахунки фізичних осіб, які не зареєстровані як підприємці. Це є порушенням податкового законодавства, за яке загрожує штраф до 85 тис. грн і конфіскація майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити