image
 |  5 8 Квітня 2020 | 14:51

Дилетанти у владі переклали боротьбу з коронавірусом на місцеві громади, - депутат Луцької міськради

У той час як влада на чолі з президентом Зеленським записує відеоролики та годує людей обіцянками, увесь тягар боротьби з коронавірусом ліг на місцеві громади.

Про це під час позачергової сесії Луцької міськради заявив голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Депутат наголосив, що від самого початку епідемії коронавірусу вертикаль влади від президента до голів ОДА виявилася повністю паралізованою і продемонструвала свою непрофесійність.

«Зараз реальну боротьбу з коронавірусом ведуть лише місцеві громади. Вони перебувають на передовій протистояння, виділяють кошти з своїх бюджетів на забезпечення медиків, лікарень, закупівлю потрібного обладнання та засобів захисту. А центральна влада лише виступає по телебаченню і роздає обіцянки. При цьому вся вертикаль від Зеленського до його голів ОДА паралізована. Якби не виділення з бюджету Луцька понад 70 млн гривень, допомоги від уряду Зеленського ми точно не дочекалися б. Мало того, уряд залазить у кишені громад, забирає у них акциз, та інші збори. За попередніми підрахунками, місцеве самоврядування, яке прийняло на себе основний удар коронавірусу, втратить 12 мільярдів гривень, бо їх заберуть у Київ. Підтримки бізнесу від центральної влади також не видно. Скасовують орендну плату та інші плажеті саме місцеві органи влади. В мене виникає логічне питання: яка взагалі користь з роботи уряду Зеленського, якщо він здатний лише доїти місцеве самоврядування?» - зазначив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті неподалік Луцька від лікарів вимагали здати захисні костюми, отримані після виступу Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити