image
 |  5 14 Квітня 2020 | 11:01

До 195 тисяч євро: Волинський священик розповів, скільки коштує ризниця намісників Лаври, які просять про фінансову допомогу

Волинський священик ПЦУ з Нововолинська розповів про реальні ціни пишного одягу священослужителів Києво-Печерської Лаври, котрі просять допомогти фінансово у боротьбі з коронавірусом.

Про приблизні ціни одягу намісників і братії Лаври Віктор Мартиненко написав у соцмережі facebook.

Текст подаємо без змін.

"Новина облітає православний інтернет - Києво-Печерська Лавра просить фінансової допомоги. "Намісник і братія Лаври звертаються за допомогою" - вісить на лаврському сайті.

Я аж просльозився. Не від жалості, а від офигенія!!! Я думав у цинізму є межа, - виявляється ні!

На тому ж сайті навскидку надибав пару фото її намісника (ага, того, що звертається за допомогою) і вирішив прикинути приблизну вартість ризниці. Для надійності проконсультувався з людьми, які у тих цяцьках більш компетентні.

Так от, ловіть прайс)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києво-Печерська лавра стала вогнищем коронавірусу: хворих побільшало

Облаченіє. - ціни варіюються. Від простих парчових з машинною вишивкою, до вишитих вручну. Загалом від 5000 до 50000 євро.

Митра - хто не знає, та блискуча шапка. Дехто каже, що вона символізує терновий вінець. Ціни плавають, - які іконки, хрестик, каміння. На представлених фото іконки усі писані, здебільшого на перламутрі чи золоті, хрестики та камінчики теж на висоті. Вартість - від 8000 до 25000 євро.

Тройник. Це хрест і дві панагії - іконки на грудях. Від 25000 євро і вище. Чув, що у митрополита Павла є і за 100000.

Жезл. - палка в руках. Останнім часом у тому істеблішменті в моді срібні з інкрустацією - біля 20000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині багата громада дала на боротьбу з COVID-19 менше грошей, ніж зарплата очільника ОТГ

Тож, шляхом нехитрих математичних розрахунків, маємо від 58 до 195 тисяч євро. За раз! На одній фотографії! На цьому колажі 18 таких комплектів - множити не треба)))

А ви, - "мерседеси, мерседеси"... - на них хоч можна їздити. А тут на мужику пацьорів на п'ять мерседесів!

Коротше, інформація дана так, - для роздумів і рефлексій. Благаю, не множте те все і не діліть на пенсії чи операції.

І ще, миймо руки і сидімо вдома!

P.S. запобігаючи хибних висновків, зауважу - не всі священицькі ризи такі збочено-дорогі і не всі монахи Лаври мають такі статки - знаю там надзвичайно скромних і побожних людей", - зауважив священик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити