image
 |  0 29 Січня 2022 | 15:25

До Крут був довгий шлях політичних помилок і фатальних прорахунків влади, – депутат Луцькради

Крути – це символ не тільки боротьби українців з московськими загарбниками. Це також застереження на майбутнє, яке ми завжди маємо пам'ятати. До Крут був довгий шлях політичних помилок і фатальних прорахунків української влади.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Луцької міської організації ВО "Свобода", депутат Луцької міської ради Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вшанували пам'ять Героїв битви під Крутами (ФОТО)

"Катастрофічні вагання щодо курсу на розбудову незалежної держави. Злощасна відмова від розбудови національної армії. І дивні сентименти у бік Росії - екзистенційного ворога існування соборної України.

Центральна Рада так хотіла миру, що виявилася абсолютно неготовою до війни. Українські посадовці того часу жили ілюзіями, які не мали нічого спільного з реальністю. Вони розраховували на переговори з російською владою. На дипломатію і порозуміння. І жорстко прорахувалися. Бо Москва розуміє тільки мову сили", - йдеться в дописі.

"На початку XX століття ми вже проходили етап російських ультиматумів, за якими послідувало вторгнення. Вимоги більшовицького уряду до УНР були такі ж абсурдні та цинічні, як і сьогоднішні претензії Путіна. Агресор вдавав з себе жертву, вдавався до шантажу, брехні, маніпуляцій. А потім пішов у наступ.

Українська влада на чолі з Зеленським живе в полоні ілюзій і не хоче сприймати реальність, як сто років тому не хотіли сприймати її лідери Центральної Ради. Але ми не повинні забувати історичні уроки. І пам'ятати: єдина запорука миру - наша готовність до відсічі агресору", – додає Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історикам відомі імена чотирьох волинян, які були учасниками битви під Крутами (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити