image
 |  0 21 Червня 2021 | 13:52

Долар різко подорожчав після засідання Федеральної резервної системи США

Долар помітно подорожчав після засідання Федеральної резервної системи США, яка дала сигнал про майбутнє посилення політики.

Про це свідчать дані Investing.com, - пише "Економічна правда".

Індекс долара, що відображає курс до шести ключових світових валют, показав зростання майже на 2 процентних пункти за три дні – рекордний з обвалу ринків в березні 2020 року.

Курс євро до долара знизився з 1,22 до 1,187 долара за євро, оновлюючи мінімуми за два місяці.

Британський фунт втратив 0,3% до американської валюти і торгується на найнижчому значенні за 6 тижнів.

"Долар, швидше за все, буде сильнішим валют-аналогів за підсумками року за рахунок більш високих ставок і темпів зростання економіки", – каже Андреас Стено Ларсен, стратег Nordea. Він прогнозує зниження євро до 1,15 долара в другій половині року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія передасть ВМСУ два бойових кораблі, – ЗМІ

У серпні ФРС, ймовірно, дасть чіткий сигнал про плани згорнути кількісне пом'якшення, вважають в ING.

Для сировинних і високоприбуткових валют, таких як бразильський реал, чилійський песо і українська гривня, наслідки посилення в США згладять інші центробанки, які продовжують "друкувати гроші". Це, зокрема, Європейський центральний банк і Банк Японії.

"У міру того, як Федерзерв рухається до нормалізації політики, євро та ієна ймовірно займуть місце валют фондування для операцій сarry-trade", – пише ING.

Доречно нагадати, що16 червня Федеральна резервна система США зберегла базову відсоткову ставку на рівні 0-0,25%, як і очікувалося ринком.

Разом з тим всі 18 членів комітету прогнозують базову процентну ставку в 2021 році на рівні 0-0,25% та її підвищення в 2023 році.

За оцінками регулятора, до 2022 року включно ставка в середньому становитиме 0,1%, в 2023 році – 0,6%. У довгостроковій перспективі ФРС США очікує ставку в районі 2,5% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ волинянина став найкращим на Всеукраїнському конкурсі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити