image
 |  14 7 Лютого 2019 | 12:24

Гетті МакДеніел - донька рабів вперше отримала Оскара

Гетті МакДеніел стала першою негритянкою, нагородженою "Оскаром" 7 лютого 1940 року. Його отримала за роль другого плану у фільмі "Завіяні вітром". Того дня фільм отримав 8 "Оскарів".

"Звіяних вітром" знімали 11 місяців. Стрічка стала першим кольоровим фільмом в історії кіно. Прем'єри чекала вся Америка. Вона відбулася 15 грудня 1939 року в Атланті, що колись була серцем рабовласницького Півдня. Квитки коштували $10, але спекулянти продавали їх по $200. 

У фільмі "Завіяні вітром" донька рабів зіграла няньку Скарлетт О'Хари, яку всі кличуть Маммі. Конкуренція за можливість зіграти няньку була майже настільки ж жорсткою, як і для ролі Скарлетт. Гетті Мак-Денієл була вшанована голлівудською спільнотою. Вона товаришувала з багатьма знаменитостями, зокрема, із Кларком Гейблом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращий лікар міжвоєнного Володимира умів добре лікувати і любив гарно випити

Окрім кар'єри актриси, Мак-Денієл була професійною співачкою та автором пісень, коміком, театральною актрисою, радіо виконавицею, та зіркою телебачення, вона була першою чорношкірою жінкою, що співала на радіо в США. Протягом своєї кар'єри, Мак-Денієл знявся в більш ніж 300 фільмів, але у більшості з них її ім'я навіть не згадується у титрах. 

Померла в 57 від раку. Голлівудське кладовище не дало дозвіл на поховання там Гетті через колір шкіри. Поховали на іншому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити