image
 |  7 4 Червня 2021 | 19:19

Довирізалися: в Україні необхідно створити 2 мільйони гектарів нових лісів

Збільшення лісистості України є однією з важливих задач держави, яка прописана у Стратегії екологічної політики України на період до 2030 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, - пише agronews.ua.

Ліси важлива для життя на Землі екосистема. Їх вплив на клімат та збереження біорізноманіття неоціненний. Адже ліси є найдешевшим та найактивнішим поглиначем вуглекислого газу. Щороку один гектар лісу поглинає 6,5 тонн вуглекислого газу та виділяє 5 тонн кисню.

Українські ліси, це 16 % території країни. Однак, за європейськими рекомендаціями, оптимальним є покажчик не менше 20 %. Для цього в Україні необхідно створити більше двох мільйонів гектарів нових лісів. При цьому, заліснення не повинне здійснюватися на унікальних степових ділянках – адже степові екосистеми є домівкою для сотень рідкісних та зникаючих видів флори та фауни і охороняються на рівні всієї Європи.

Збільшення лісистості України є однією з важливих задач держави, яка прописана у Стратегії екологічної політики України на період до 2030 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні еколого-натуралісти з Волині перемогли у всеукраїнському конкурсі раціоналізаторів (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити