image
 |  5 12 Липня 2020 | 23:12

Дружини волинських військових об'єднались у творчу студію «Вишиванки Княжого граду» (ВІДЕО)

Творча студія "Вишиванки Княжого граду" запрацювала у Володимирі-Волинському. Тут проводять безплатні майстер-класи для дружин, доньок і матерів загиблих воїнів АТО. Це відбувається під керівництвом майстрині Ірини Смірнової.

Жінки вчаться вишивати бісером, нитками, стрічками, роблять ляльки-мотанки, еко-сумки та багато інших речей.

Раніше жінки збиралися за творчістю і спілкуванням у когось вдома. З часом бажаючих приєднатися до таких зустрічей стало більше, - розповіла Ірина Смірнова.

Самотужки жінки відкрили творчу студію. Її керівниками і майстринями стали дружини воїнів АТО Ірина Смірнова і Анна Голюк.

Кожну з жінок до студії привела власна історія втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув Тарас Матвіїв – засновник Пошукової ініціативи Майдану

"Ми створили ще онлайн курс навчання, де мають можливість вишивати всі бажаючі, з України і з-за кордону. І на карантині ми не сиділи, а безкоштовно проводили майстер-класи", - розповідає Ірина Смірнова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадайте Сагринь і не прислужуйте полякам у Павлівці, – депутат облради до волинських чиновників

Як розповів Суспільному волонтер Руслан Теліпський, у Володимирі-Волинському нині понад 40 родин, які втратили чоловіків на Cході України. Започаткований вдовами проєкт - своєрідна реабілітація для дружин, матерів та дітей загиблих військових.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити