image
 |  7 11 Липня 2020 | 17:30

На Донбасі загинув Тарас Матвіїв – засновник Пошукової ініціативи Майдану

Російські найманці продовжують щодні обстрілювати Донбас та вбивати українських героїв. Під час обстрілів загинув боєць Тарас Матвіїв з Львівщини. Військовий був засновником «Пошукової ініціативи Майдану».

Про це повідомляє «24 канал».

Тарас Матвіїв служив у 24-їй окремій механізованій бригаді імені Короля Данила.

Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко у фейсбуці написав, що молодший лейтинант загинув під час обстрілів.

Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас,– додав Тіщенко.

Тарас Матвіїв родом із Жидачівського району Львівської області. Воїн був засновником «Пошукової ініціативи Майдану» – організації, яка однією з перших почали шукати зниклих революціонерів під час Євромайдану. Матвіїв був активістом, депутатом та волонтером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадайте Сагринь і не прислужуйте полякам у Павлівці, – депутат облради до волинських чиновників

Національний музей Революції Гідності у фейсбуці опублікував слова Тараса, які закарбуються надовго:

«Доки дихаю, сподіваюсь! Я довго мовчав і слухав. Доки стало нестерпно мовчати.Пишу, бо маю обов’язок. Перед совістю і людьми, яких поважаю. Останні 5 років я не знаю спокою. Зачинаючи від Майдану, транзитом через волонтерський і добровольчий рух, участь в самоврядуванні і аж до теперішньої служби в ЗСУ.Я свідомо обрав шлях постійних потрясінь і викликів відкинувши попередній спосіб життя, медійну кар‘єру і навіть давні мрії.…Я похитнувся, але не впав. Все ще в запилюжених берцях і при справі. До останнього сподіваюсь, що українці не розміняють свободу на срібняки і не побояться відповідальності за свої вчинки. Dum spiro spero, товариство!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську армію чекають масові скорочення штатів бригади, полку, числа рот і взводів, — військовий історик

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити